Wifi versterker via stopcontact

In dit blog alles over de Wifi versterker die werkt via het stopcontact.

Wanneer het geen optie is om een Ethernet-kabel van jouw router naar jouw pc te leiden, moet je kiezen tussen het minste van twee kwaden – WiFi extenders of wifi versterkers via stopcontact Maar welke van deze is de beste? Beide technologie├źn hebben hun voor- en nadelen en we zullen ze allebei bekijken om uit te leggen hoe elke optie voor jou geschikt kan zijn. Uiteindelijk zal het echter aankomen op jouw specifieke gebruiksscenario. Je kan zodoende een keuze maken voor de beste wifi versterker voor in het stopcontact.

Wat is het verschil tussen wifi extenders en versterkers via het stopcontact?

WiFi extenders en wifi versterkers via stopcontact zijn twee zeer verschillende soorten technologien die beide zijn ontworpen om hetzelfde doel te bereiken – een meer betrouwbare internetverbinding over een langere afstand. Hoe werkt een versterker: Een WiFi-extender is in wezen een kleine hub die fysiek tussen jouw router en jouw pc kan worden geplaatst om het WiFi-signaal van jouw router op te vangen en uit te breiden naar een grotere afstand. Een wifi versterker via stopcontact heeft twee stopcontacten nodig, aangesloten op het lichtnet van jouw huis. Hoe werkt de wifi versterkers via stopcontact: De wifi versterkers via stopcontact kunnen draadloos of bedraad verbinding maken met jouw router en sturen de netwerkgegevens door de elektrische bedrading van jouw huis, waardoor het verder kan reizen en de beperking van muren wordt weggenomen.

wifi versterker via stopcontact

Wat werkt het best? WIFI extender via stopcontact uitgelegd

Nu we de technologie achter wifi versterkers via stopcontact en WiFi-extenders kort hebben uitgelegd. Laten we eens kijken naar de prestaties van beide producten. Uiteraard is het doel van beide producten om een computer een sterker signaal te laten krijgen, meestal omdat het WiFi-signaal van de router buiten bereik is. Hoewel een WiFi extender die werkt via een stopcontact, het WiFi-signaal kan verlengen, treedt er een aanzienlijke verslechtering op wanneer je een dergelijk product gebruikt. Dit komt doordat het signaal naar de ene locatie wordt gestraald en vervolgens naar een andere locatie. Dit kan de latentie van jouw netwerk verhogen en jouw algemene snelheden verlagen. Door dit alles kunnen muren, meubels of plafonds jouw signaal ook nog in de weg zitten. Hierdoor het misschien beter is een wifi versterker via stopcontact te kopen.

Wat werkte het best? WIFI-versterkers via stopcontact uitgelegd 

Wifi versterkers via stopcontact zetten de netwerkgegevens van jouw router om en transporteren ze rechtstreeks naar jouw pc via elektrische bedrading. Wat vertraging betreft, zijn wifi versterkers via stopcontact veel beter dan WiFi extenders. De snelheid die je haalt met een wifi versterkers via stopcontact is afhankelijk van de kwaliteit van de elektrische bedrading in jouw huis. Dit betekent dat een wifi versterker via stopcontact kopen over het algemeen de meest geschikte oplossing kan zijn om je netwerkbereik te vergroten.

stopcontact wifi versterker

Hoe installeer ik een powerline adapter – Tips

Omdat wifi versterkers via stopcontact netwerkgegevens via de elektrische bedrading in jouw huis laten lopen, schrikken veel mensen terug voor deze technologie. De algemene overtuiging is dat ze moeilijk te installeren zijn en doe-het-zelf vaardigheden vereisen. Gelukkig is dit helemaal niet waar en zijn wifi versterkers via stopcontact zeer eenvoudig te installeren. Het algemene proces kan verschillen van merk tot merk. Over het algemeen hoef je jouw wifi versterkers via stopcontact alleen maar in te pluggen in twee lege stopcontacten. Ze aan te sluiten op jouw netwerk en op de Pair-knoppen te drukken. Sommige van de nieuwere wifi versterkers via stopcontact detecteren elkaar automatisch, wat het installatieproces nog eenvoudiger maakt.

Bekijk hier de beste powerline adapters op Coolblue.

Kan een wifi versterker een Ethernet-kabel verslaan?

Zelfs als je uitstekende elektrische bedrading in jouw huis hebt, kan een wifi versterker via stopcontact nooit zo betrouwbaar zijn als een Ethernet-kabel. Een wifi versterker via stopcontact laat het netwerk reizen door elektrische bedrading en het is een fysieke verbinding tussen jouw PC en jouw router, maar het is nog steeds niet zo betrouwbaar als een directe Ethernet-verbinding van jouw router naar jouw PC.

Voor meer vragen over de wifi versterker die werkt via het stopcontact, kan je altijd mailen naar info@wifiversterker-info.nl.