Draadloze wifi versterker

Een draadloze wifi versterker is een van de makkelijkste oplossingen voor een beter internet signaal. Je kan deze namelijk vaak in het stopcontact stoppen en hoeft geen meterslange kabels aan te leggen. In dit blog leggen we je uit hoe je een draadloze wifi versterker werkt en welke producten wij aanbevelen. Ook kom je erachter dat KPN en Ziggo hun draadloze wifi versterkers tegen een te hoge prijs in de markt zetten.

Wifi versterker draadloos

Een draadloze wifi versterker kan je gebruiken als het signaal van jouw internet niet ver genoeg komt. Of als je op je zolder of bijvoorbeeld werkkamer een slechte ontvangst hebt. Hiervoor kan je een van de volgende apparaten gebruiken:
– Range extender
– Wifi booster
– Wifi repeater

Een van deze apparaten plaats je op een plek waar jouw wifi signaal nog stabiel is. Dit signaal zal het apparaat gaan oppakken. Vervolgens zend dit apparaat het opnieuw uit. Zo heb je een sterke verbinding opgezet. Je kan jouw laptop, tablet, telefoon of computer vervolgens verbinden met de draadloze wifi versterker.

draadloze wifi versteker

Draadloze wifi versterker kopen

Een draadloze wifi versterker kan je kopen bij een van de volgende webshops:
Amazon
Coolblue
Bol.com

Draadloze wifi versterker installeren

Na aankoop van de draadloze wifi versterker is het tijd om deze te installeren. Elk product heeft zijn eigen handleiding. In grote lijnen werken ze in een paar stappen:
1) Apparaat op stroom zetten, ofwel in het stopcontact steken
2) Vaak een bijbehorende app downloaden
3) Account aanmaken op de bijbehorende app
4) De stappen doorlopen op de app. Verbinding maken met jouw hoofd wifi punt.
5) De draadloze wifi versterker zal verbinding maken en is ingesteld

Zodoende kan je beter Netflixen en heb je beter kwaliteit videocalls en internet op de gewenste kamer.

Beste draadloze wifi versterker – aanrader

Een van de beste draadloze wifi versterkers waar wij top ervaringen mee hebben is de TP-link. Dit product vergroot het dekkingsgebied en de sterkte van het signaal van een bestaand draadloos netwerk. Dode zones worden geelimineerd. De meeste TP-link producten maken gebruik van de snelle Wireless AC wifi-standaard. Dit zorgt voor een snelle verbinding tot 750 Mbps. Qua prijs en kwaliteitverhouding behoort deze wifi versterker hiermee tot de beste opties.

wifi versterker draadloos

Draadloze wifi versterker KPN of Ziggo

Zit je bij Ziggo of KPN, lees deze paragraaf over hun wifi versterkers dan goed.

Vaak kan je dezelfde kwaliteit draadloze wifi versterkers kopen voor een veel lagere prijs. Ziggo of KPN pakken marge op de draadloze wifi versterkers die ze aanbieden.

Een voorbeeld. KPN heeft een draadloze wifi versterker op de website staan voor laten we zeggen 80 euro. Dezelfde kwaliteit draadloze wifi versterker kan je ook krijgen voor 30 of 40 euro door alleen goed de specificaties te vergelijken. Dus kijk goed welk product ze op de website aanbieden en vergelijk dit met een van de webshops, zoals Coolblue, die we hierboven hebben aangeraden.

Vragen over jouw wifi versterker?

Mocht je vragen hebben over het vinden van een geschikte draadloze wifi versterker of over de installatie, kan je altijd mailen naar info@wifiversterker-info.nl. Ook voor andere relevante vragen kan je altijd contact met ons opnemen.