Wifi versterker buiten

In dit artikel lees je alles over het selecteren van een geschikte wifi versterker voor buiten.

Nu de zomer in volle gang is en de dagen lang en warm zijn, is het tijd om meer tijd buiten door te brengen. Of je nu een thuiskantoor in de achtertuin wilt creëren om op afstand te werken, een filmavondje in de open lucht met jouw vrienden wilt streamen of jouw moestuin wilt onderhouden met slimme tuingereedschappen. Je kunt jouw technologie meenemen naar de buitenlucht. Het enige wat je moet doen, is jouw thuis-WiFi uitbreiden naar jouw achtertuin. Dit kan middels een Wifi versterker voor buiten.

wifi versterker buiten

Wifi versterker buiten – Waar beginnen?

Als je begint met een wifi versterker voor buiten, bedenk dan waar je het internet precies wilt gebruiken. Is het op het terras? De hele achtertuin? De patio aan de zijkant? Houd rekening met eventuele stopcontacten buiten, voor het geval u een laptop of een ander WiFi-apparaat wilt aansluiten. Houd ook rekening met hoge bomen, struiken of bosjes die jouw WiFi-signaal kunnen blokkeren. Je moet ook rekening houden met het weer in jouw regio. Elektronica en de elementen gaan zelden goed samen, dus houdt rekening met vochtigheid, regen of hoge temperaturen, want die kunnen de prestaties van jouw WiFi-oplossing in de achtertuin buiten beïnvloeden.

De budgetvriendelijke optie: WiFi-uitbreidingen

Een wifi versterker voor buiten zendt jouw WiFi-signaal uit naar een groter gebied. Een wifi versterker voor buiten verbinding met jouw router en herhaalt vervolgens datzelfde netwerksignaal (SSID) over een groter gebied. Je kunt hem in de buurt van jouw achtertuin plaatsen of in een buitenstopcontact steken om jouw WiFi-signaal naar buiten uit te zenden. Wifi versterkers voor buiten kunnen een betaalbare manier zijn om jouw signaal te versterken en met wel 100 meter uit te bereiden zonder dat je jouw router hoeft te verplaatsen.

Waterdichte wifi versterker voor buiten

Als je jouw wifi versterker voor buiten een stopcontact buiten moet steken om een draadloos signaal in jouw achtertuin te krijgen, kan je investeren in een wifi versterker voor buiten. Deze wifi versterker voor buiten zijn waterdicht en weerbestendig. Anders moet je jouw wifi versterker naar binnen brengen als je buiten niet meer wilt internetten. Er zijn ook speciale varianten voor campers.

De betrouwbare optie: WiFi-mazenders

Een mesh WiFi-systeem werkt alsof je meerdere wifi versterker voor buiten hebt. Door “nodes” op meerdere punten in jouw huis aan te sluiten, zorgen mesh-netwerksystemen voor WiFi-dekking in jouw hele huis met een sterk signaal. Elke node kan een draadloze internetverbinding naar jouw apparaat distribueren. Verbinding maken met elke node gebeurt naadloos, je zal niet eens een onderbreking in jouw WiFi-verbinding door de wifi versterker voor buiten merken.

De gemakkelijke optie: Verplaats jouw router

De eerste stap om WiFi uit te breiden naar de achtertuin zonder wifi versterker voor buiten is om te kijken of je jouw router dichter bij de plaats kunt zetten waar je het internet wilt gebruiken. Met een langere kabel kan uw router mobieler zijn in jouw huis en kan hij zo worden geplaatst dat het WiFi-signaal naar jouw achtertuin wordt uitgezonden. Zorg ervoor dat uw router uit de buurt van warmtebronnen staat (niet in direct zonlicht) en op een plek met een goede bloedsomloop om oververhitting te voorkomen. Verplaats jouw router indien mogelijk naar een hoge plek om eventuele obstakels, zoals muren of bomen, te vermijden.

Wifi versterker buiten – Draytek

DrayTek VigorAP 903

De DrayTek VigorAP 903 is een van de nieuwste wifi versterkers voor buiten van de Taiwanese fabrikant. Het maakt deel uit van een nieuwe serie apparaten die een hoog niveau van bescherming tegen de elementen belooft. Het heeft een point-to-point connectiviteit van maximaal 2.000 meter en het biedt meerdere soorten werkingsmodi, waaronder de Universal Repeater. Hierdoor is het geschikt voor onze huidige behoeften. Bovendien, terwijl de universele repeaters alleen single-band zijn, is deze wifi versterker voor buiten een dual-band AC1200-klasse product. Hierdoor heeft het apparaat het gemakkelijker met het backhaul-verkeer.

buiten wifi versterker

Wifi versterker buiten – Mikrotik

Mikrotik NetMetal ac2

De Mikrotik NetMetal ac2 is ontworpen om als wifi versterker voor buiten te worden gebruikt en omdat er geen antennes in de verpakking zitten, zal je er zelf een moeten aanschaffen. In het ideale geval moet je de antennes met een hogere versterking gebruiken, anders kan het bronsignaal te zwak zijn om opnieuw te worden uitgezonden. De behuizing is vrij lang en volledig gemaakt van metaal (het is bedekt met een grijze matte afwerking) en ik weet dat het erg groot lijkt, rivaliserend met de DrayTek VigorAP 903. Maar, dit is alleen waar totdat je het bovenste gedeelte verwijdert om de antennes toe te voegen. De onderkant is ook afneembaar. Nou ja, semi-afneembaar omdat het altijd bevestigd blijft aan de metalen behuizing van de wifi versterker voor buiten. Dit deel is er om de poorten te beschermen tegen het binnendringen van water of stof.