Google wifi versterker

De wifi versterker van Google is nu in Nederland verkrijgbaar. Het Google Nest Wifi systeem is nu te verkrijgen bij alle grote webshops. Andere Europese landen gingen NL al voor. Naast het verbeteren van de Wifi heeft dit product nog enkele unieke voordelen. Over deze voordelen en over het nieuwe systeem informeren we in dit artikel.

Hoe werkt de Google Nest Wifi versterker 

De Google wifi versterker werkt als volgt. Het gemiddelde huishouden in Nederland heeft 1 wifi router in huis. Deze krijg je bijvoorbeeld bij het afsluiten van een abonnement voor internet. Deze router staat in verbinding met elk apparaat wat een werkende internetverbinding nodig heeft. Van jouw laptop tot aan je telefoon, tablet of Smart TV. 

Hoe verder het apparaat waar je internet op wil gebruiken van de router af staat hoe moeilijker het is om een sterk signaal te krijgen. Vaak zie je dat het bereik het slechst is op zolder of achter in de tuin. Dit probleem kan worden opgelost door een wifi versterker te gebruiken. Dit heeft 1 groot nadeel. Het signaal zal worden versterkt. Dit zal wel ten koste gaan van de snelheid. 

Om de snelheid die je in de woonkamer hebt ook op verder gelegen plekken te krijgen kan je kiezen voor een Google Wifi versterker systeem. Hiervoor raden wij de Wifi Mesh systeem van Google nest aan. Dit wifi systeem is schaalbaar en kan overal in huis worden geplaatst. Overal in huis heb je zodoende een sterk signaal zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. 

Google wifi versterker

Voordelen Google wifi versterker

Het nieuwe mesh wifi versterker systeem van Google Nest heeft een aantal voordelen.  

  1. Zorgt voor een stabiele en snelle wifi verbinding
  2. Geen last van buffering. De wifi verbinding zal niet wegvallen als jij je door het huis verplaatst
  3. Het wifi punt kan je als smart speaker gebruiken. In elk wifi punt zit de Google Assistant ingebouwd. Je kan commando’s doorgeven aan het punt. 
  4. Automatische updates. Automatisch worden software updates doorgevoerd. Het systeem blijft zichzelf verbeteren en blijft beveiligd. 
  5. De Google Wifi versterker optimaliseert zichzelf. Automatisch schakelt het systeem naar het beste wifi kanaal. Altijd verbinding met de beste band en overbelasting zal worden voorkomen.
  6. Beveiliging. Door de automatische updates is jouw netwerk ten alle tijden goed beveiligd. Er zit zelfs een ingebouwde beveiligings chip in die jou helpt met de beveiliging van het netwerk. 
  7. Instellen ouderlijk toezicht. Stel ouderlijk toezicht in op de Google Wifi versterker. Geef vantevoren aan hoe lang je kinderen maximaal mogen internetten per dag. Blokkeer bepaalde content zodat je kinderen bepaalde type sites niet kunnen bezoeken. 

Google Home – wifi versterker app 

Het beheer van het Google Wifi versterker netwerk doe je via de Google Home app. Eenvoudig beheer via deze app. Een optie is om gastnetwerk aan te maken voor jouw vrienden of familie. Deze zijn zo niet verbonden met de eigen wifi. Ook kan je bepaalde apparaten prioriteit geven, zoals jouw werklaptop. Andere optie is het doen van een snelheidscheck. Dit kan je ook vragen aan de Google Assistant. Kortom, de Google wifi versterker loopt met dit soort features voorop in de markt. 

Google wifi versterker kopen 

De Google wifi versterker kopen kan bij een van de volgende webshops:

wifi versterker google

Benodigdheden

Welke benodigdheden heb je nodig voor de Google Wifi versterker? Bij de vorige versie was de router enkel te koop met 3 routers. Nu zijn er drie pakketten verkrijgbaar
Google Nest Pakket 1 (159 euro)  – 1 router > dekking tot 120 m2
Google Nest Pakket 2 (259 euro) – 1 router met 1 wifi punt > dekking tot 210 m2
Google Nest Pakket 3 – 1 router met 2 wifi punten > dekking tot 300 m2

Vragen over de Google wifi versterker?

Als je vragen hebt over de wifi versterker van Google, kan je altijd mailen naar info@wifiversterker-info.nl. Ook voor algemene vragen met betrekking tot wifi kan je contact met ons opnemen.