Wifi versterker tuin

Hoe je het internet in je tuin kan verbeteren met een wifi versterker.  

We zijn er allemaal geweest. Je ontspant met een filmpje op je tablet of scrolt zoals gewoonlijk eindeloos door Instagram en – hé – de zon schijnt dus waarom niet verder in de tuin? Je zet twee stappen naar buiten en alles blijft maar laden en laden.

Feit is dat, hoewel wifi misschien wel een van de grootste wonderen van de moderne tijd is, het kleine kastje in je gang de zwakste schakel van internet is.

Maak je geen zorgen. We zijn hier om jou te helpen met een reeks tips voor het verbeteren van het internet in de tuin. Wil je direct onze aanrader, tuin wifi versterker bekijken? Bekijk het model van TP-link dan hier.

Hoe krijg ik sterker wifi internet in mijn tuin?

Ongelooflijk, het kan zijn dat jij alleen jouw meubels een beetje anders hoeft te rangschikken om de wifi in de tuin te versterken. Dan heb je helemaal geen wifi versterker voor in de tuin nodig. 

Wi-Fi heeft namelijk een hekel aan alle objecten en materialen die deel uitmaken van een modern huis, wat betekent dat tegen de tijd dat het signaal je tuin bereikt… er niet veel meer over is. Door het aantal meubels, objecten en mensen tussen jou en je router te minimaliseren, zul je eindelijk – misschien wel voor het eerst – zien waartoe hij werkelijk in staat is. Het verminderen van het aantal obstakels tussen jou en jouw router is jouw eerste snelle oplossing. Het kan zelfs zo zijn dat een wifi versterker niet meer nodig is in de tuin als je veel kunt verbeteren aan de opstelling van meubels. 

wifi versterker tuin

Welke materialen blokkeren wifi-signalen?

Beton, steen en baksteen

In die volgorde. Slechtste tot ‘beste’. Natuurlijk is het onmogelijk om muren helemaal te vermijden, maar probeer het aantal obstakels (dwz muren) tussen je router en waar je internet nodig hebt te verminderen. Dit zal direct de wifi versterken in de tuin. 

Het kan zijn dat het verplaatsen van jouw router op slechts een paar meter van de gebruikelijke plek het bereik plotseling vergroot als signalen op nieuwe manieren rond kaatsen. 

Metaal

Je denkt waarschijnlijk dat je geen metalen wanden in je huis hebt (gezellig, toch?) Maar de kans is groot dat als je in een moderne constructie woont, de binnenmuren binnen metalen frames kunnen zijn, gevuld met isolerende panelen bedekt met metaalfolie. Ze zijn geweldig om warmte terug de kamer in te reflecteren, maar zijn ook geweldig voor het blokkeren en verwarren van wifi-signalen. Probeer in plaats daarvan een zichtlijn te krijgen door openingen en deuropeningen.

Glas, spiegels en tegels

Ze zijn allemaal geweldig voor het omleiden van Wi-Fi-signalen… Hoewel een spiegel in de gang geweldig is om licht te reflecteren en de kamer net iets groter te laten lijken, is het niet goed voor jouw Wi-Fi. Plaats jouw router niet bij een spiegel, raam of laag op een tegelvloer.

Alles, van aquaria tot meubels

Het zal geen verrassing zijn dat grote watermassa’s en veel zwaar gevulde meubels (met veel op water gebaseerde lichamen erop) je wifi-vijand zijn. Als je altijd op dezelfde plek zit om te werken of te spelen , probeer een pad naar jouw router vrij te maken om te voorkomen dat signalen onderweg verloren gaan.

Heb je een kamer met uitzicht op je tuin? Met een te openen deur of raam? Dat is de ideale plek om je router te positioneren.

tuin wifi versterker

De beste wifi versterkers om internet naar je tuin te brengen

Dus je hebt geen zin om kabels te verbergen, routers te verplaatsen en niet terug te gaan naar het bedrade stenen tijdperk. Het idee om je router te veranderen voor een moderner monster met meerdere antennes, brengt je innerlijke technofoob naar boven. 

Geen probleem. Je hebt een wifi-versterker in de tuin nodig, ook wel een wifi-extender genoemd. 

Deze kleine kastjes – vaak ingebouwd in een driepolige stekker – zitten binnen het bereik van je bestaande wifi-signaal, nemen het mee aan boord en zenden het vervolgens vanuit hun positie opnieuw uit. Het zijn net mini-‘repeaterstations’, hetzelfde als de masten die je op heuveltoppen ziet, die tv-signalen opnieuw uitzenden naar de massa beneden.

Wi-Fi- versterkers in de tuin zijn als ‘repeaters’ voor mobiele telefoons, radio en tv. 

Een wifi-extender, bijvoorbeeld aan het einde van je keuken kan daarom de zwakke wifi uit je gang halen en helemaal door je tuin schieten.

Het is ook vermeldenswaard dat veel van de wifi versterkers voor o.a in de tuin die we hebben aanbevolen Ethernet-poorten aan boord hebben. Hiermee kan jij in elk stadium van de reis van router naar extender naar computer kiezen voor wifi of bekabeld. Wat het beste werkt om die waardevolle wifi helemaal daar te krijgen waar je het nodig hebt.

Wifi versterker tuin – aanrader #1

Koop nu deze wifi versterker voor in de tuin >  TP-Link AC750 Universele Dual Band Range Extender

TP-Link is een grote naam in internethardware en maakt een enorm scala aan gadgets voor elk bekabeld en wifi-doel. Onze keuze uit hun wifi versterker voor o.a de tuin is dit mid-range model dat de juiste balans tussen prijs en prestatie geeft.

Het is niet het krachtigste model op onze lijst, maar qua ergonomie en gebruiksgemak is het moeilijk te verslaan. Verbinding via de app of internet neemt de lastigste hindernis zo snel mogelijk over. Een eenvoudig lampje aan boord geeft aan of u het dichter bij jouw router moet geplaatst worden. Eenmaal aangesloten is het een kwestie van alles vergeten en genieten van de voordelen ervan.

5 en 2,4 GHz-signalen worden beide uitgevoerd, wat betekent dat jouw apparaten naar de lagere snelheid kunnen schakelen als het extra bereik nodig heeft, terwijl rechte lijnprestaties voldoende zijn om het einde van een kleine tot middelgrote tuin te bereiken. Naast TP-link is er een groot aanbod aan wifi versterkers voor in de tuin. 

Wifi versterker tuin kopen

Vergelijk ook eens andere aanbieders van wifi versterkers voor in de tuin

Voor vragen over wifi versterkers voor in de tuin, in huis of algemene vragen kan je altijd mailen naar info@wifiversterker-info.nl.