Asus wifi versterker

Een ASUS wifi versterker gebruik je als je het signaal van jouw draadloze internet niet ver genoeg komt. Of als jouw internet door slechte ontvangst niet stabiel is. Dit signaal pakt het apparaat op. Vervolgens zendt deze het opnieuw uit. Door het plaatsen van de Asus wifi versterker reikt het wifi signaal verder dan voorheen. Er zijn WIFI 5 als WIFI 6 versterkers beschikbaar bij webshops. In dit artikel gaan we dieper in op het populairste model wifi versterker wat Asus heeft uitgebracht. Dat is de RP-AC55. We geven een uitgebreide review. 

Asus Wifi versterker RP-AC55

De Asus RP-AC55 wifi versterker wordt geleverd in een AC1200 draadloze configuratie. Ik raad af om draadloze Wireless N-repeaters te kopen, aangezien 2,4 Ghz al genoeg overbelast is. Het toevoegen van een repeater die alleen Wireless N gebruikt maakt alles alleen maar erger. De RP-AC55 Asus wifi versterker wordt aangedreven door een Realtek-chipset, dus we zullen zien hoe goed hij presteert.

Asus wifi versterker

Hardware en specificaties

De hele Asus wifi versterker is wit van kleur en wordt geleverd met 2 niet-verwijderbare externe antennes. Er zijn 4 LED-indicatoren die de signaalsterkte en de status van de range extender aangeven. Aan de zijkant vind je een enkele Gigabit Ethernet LAN-poort. Er is ook een fysieke aan / uit-schakelaar en een WPS-knop.

De LED-indicatoren zijn eigenlijk handig op de RP-AC55 Asus wifi versterker, omdat deze u vertellen of de Repeater te dichtbij of te ver van de draadloze hoofdrouter is. Ik vind deze functie leuk en ik denk dat alle andere draadloze bereikvergroters met zo’n indicator zouden moeten komen.

De Asus RP-AC55 wifi versterker instellen

De Asus wifi versterker wordt geleverd met een app. Het kan worden geconfigureerd met behulp van de webinterface of de Asus Repeater-app die beschikbaar is voor zowel Android als iOS. Ik raad aan om de app te gebruiken om de Asus RP-AC55 in te stellen, omdat de app echt goed gemaakt en eenvoudiger is dan de webinterface.

Hoe de range extender werkt is heel eenvoudig. Zoals alle draadloze repeaters. Het ontvangt het signaal van uw draadloze router en zendt het opnieuw uit. In het beste geval moet u ervoor zorgen dat uw range extender ergens wordt geplaatst met op zijn minst fatsoenlijke signaalprestaties naar uw draadloze hoofdrouter. Dit is om ervoor te zorgen dat het opnieuw verzonden draadloze netwerk een fatsoenlijke uplink heeft naar de draadloze hoofdrouter.

De Asus wifi versterker RP-AC55 laat je kiezen of je 5Ghz of 2.4Ghz wilt gebruiken voor de backhaul. Ik raad ten zeerste aan om indien mogelijk 5 Ghz te gebruiken voor backhaul, aangezien 5 Ghz een stuk sneller en stabieler is en 2,4 Ghz. Je zult zelf moeten experimenteren en kijken wat voor jou het beste werkt.

Firmware en functies

Asus wifi versterker RP-AC55 worden eigenlijk geleverd met verschillende bedieningsmodi en functies, dus we zullen ze hieronder bekijken.

Repeater-modus

Dit is de meest typische modus zoals de naam al zegt. Het maakt in feite verbinding met uw router en zendt het draadloze signaal opnieuw uit. Ik ben dol op de Wi-Fi Proxy-functies in draadloze Asus wifi versterkers, omdat deze kan worden gebruikt om een ​​openbaar draadloos hotspot-netwerk te herhalen met een inlogpagina. Het is vermeldenswaard dat de Ethernet LAN-poort ook normaal werkt in de repeater-modus. 

Express Way-modus

De Express-manier is in wezen hetzelfde als de repeater-modus, maar gebruik een speciale band voor backhaul, zodat de congestie kan worden verminderd. Het kan bijvoorbeeld alleen de 5 Ghz-band gebruiken voor backhaul. Dus het uitgebreide netwerk zal alleen 2,4 Ghz zijn. Dit kan in bepaalde gevallen handig zijn.

Toegangspuntmodus

De toegangspuntmodus is handig als er al Ethernet-kabels in uw huis zijn aangesloten en u de Asus wifi versterker RP-AC55 als draadloze toegangspunten kunt gebruiken. Het is relatief klein van formaat en de prestaties zijn behoorlijk behoorlijk.

Media Bridge-modus

Media bridge is de naam van de Asus wifi versterker voor de draadloze bridge. Met draadloze bridge biedt het netwerkconnectiviteit met Ethernet-apparaten zonder de repeaterfunctie. Ik kan me voorstellen dat dit nuttig kan zijn als je je bedrade netwerkprinter draadloos wilt maken of een internetverbinding wilt bieden aan een PS4 via LAN met kapotte wifi. Kortom, de Asus wifi versterker is een hoogwaardige draadloze ontvanger.

wifi versterker asus

Prestaties Asus wifi versterker

Repeater-modus:

In de repeatermodus halen we ongeveer 150 Mbps na 2 muren met de Asus wifi versterker in de tweede kamer. Dit wordt verwacht omdat draadloze repeaters de bandbreedte zullen verminderen. Ik zou zeggen dat dit cijfer redelijk is.

Toegangspuntmodus

In deze test hebben we onze gebruikelijke korte- en langeafstandstests gedaan om te zien wat de snelheid is van het draadloze vermogen op de RP-AC55. De prestaties zijn redelijk voor iets dat zo klein is.

Afsluitende gedachten

De Asus wifi versterker RP-AC55 is een hoogwaardige extender met behoorlijke prestaties. Ik denk dat het een van de beste is onder andere AC1200 draadloze wifi versterkers. Het is ook een kosteneffectieve manier om uw wifi-bereik uit te breiden met aanzienlijk lagere initiële kosten. Ik denk dat het beste deel van de Asus RP-AC55 de stabiliteit en de functies zijn. Ik vind dat de stabiliteit echt goed is. Zelfs wanneer we het netwerk opzettelijk saboteren heeft de Asus wifi versterker snel weer verbinding met de hoofdrouter.

Asus wifi versterker kopen

De Asus wifi versterker kan je kopen bij een van de volgende webshops:

Meer weten?Voor vragen over (Asus) wifi versterkers kan je altijd mailen naar info@wifiversterker-info.nl.