Wifi versterker camper

In dit artikel alle must have informatie over de wifi versterker voor bij jou in de camper. Hoe je mobiel internet in jouw camper krijgt, is een belangrijke overweging als je verbonden wilt blijven en graag sociale media gebruikt of surft, tv en films wilt streamen, of vanaf een laptop wilt werken. WiFi en internettoegang zijn essentieel geworden voor het dagelijks leven. Leven in een camper is niet anders – onderzoek, bloggen, sociale media, in contact blijven en zelfs slimme camper apparatuur betekent wifi en internet is van cruciaal belang. Als je je afvraagt hoe je internet en wifi in een camper kunt krijgen middels een versterker, is deze eenvoudige en definitieve gids iets voor jou. 

Alternatief wifi versterker camper – Smartphone

Allereerst een alternatief voor de wifi versterker voor in de camper. De meest voor de hand liggende manier om online te komen is met behulp van een smartphone. Maar als het signaal in je omgeving slecht is of je mobiele provider dekt het gebied waar je bent niet, dan is de verbinding waarschijnlijk fragmentarisch en op zijn best onbetrouwbaar – vooral als je in een camper zit. (In wat eigenlijk een metalen doos is, is niet de beste plaats om een goed mobiel signaal te krijgen; de signaalsterkte wordt drastisch verminderd, omdat het grootste deel van het signaal weerkaatst wordt door de carrosserie van de camper).

Bekijk hier de bestverkochte wifi versterkers voor in de camper op Coolblue.

wifi versterker camper

Wat kan er worden gedaan om het mobiele signaal te verbeteren?

Niet echt veel behalve een wifi versterker voor een camper. Er zijn producten op de markt welke beloven de signaalsterkte te verbeteren, maar ik kon er geen vinden die ik de moeite van het kopen waard vond. De meesten leken meer te beloven dan ze daadwerkelijk konden waarmaken. Zelfs als ze het wifi signaal zouden versterken, zou je nog steeds buiten je camper moeten gaan om de voordelen te krijgen.

Camper wifi versterkers

Als je er toch voor kiest om de WiFi van de camping te kopen, maar het moeilijk vindt om een goede verbinding te krijgen, dan kan je misschien beter een WiFi versterker voor campers gebruiken. Een WiFi booster zal een zwak WiFi signaal in en rond jouw camper verbeteren. Het bijkomende voordeel van een WiFi versterker voor de camper is dat als je een netwerkklant bent, je ook in staat bent om gratis netwerk hotspots in de buurt op te pikken welke erg handig kunnen zijn voor gratis wifi. 

Zal een WiFi versterker werken in de camper?

Er is geen garantie dat een WiFi versterker kopen jouw verbinding in de camper zal verbeteren, aangezien de reden voor een slecht signaal elders kan liggen. Als je echter dichter bij de WiFi-antenne van de camping loopt en het signaal op jouw apparaat verbetert. Is dat een duidelijke aanwijzing dat een zwak signaal het probleem is. Een WiFi versterker voor jouw camper zou zeker moeten helpen.

camper wifi versterker

Hoe mobiele wifi te krijgen met een WiFi versterker

Een WiFi versterker voor campers kan een bestaand WiFi-signaal oppikken via een richtantenne op een afstand van meer dan 1,5 km. Dit betekent dat je gratis wifi kunt krijgen voor in de camper. Gratis WiFi in plaats van internet kopen klinkt ons goed in de oren! Wij raden deze camper Kuma WiFi Kit Internet Hotspot Booster voor de beste kwaliteit en extra lange kabel, zodat je zo dicht mogelijk bij de signaalbron ben. Dit systeem werkt ongeveer zoals een draadloze repeater die je thuis zou kunnen hebben, om ervoor te zorgen dat het signaal alle gebieden bereikt. Een SIM-kaart is niet nodig om deze WiFi versterker voor in de camper te gebruiken, die compatibel zijn met elke smartphone, tablet of laptop en zal de WiFi uit te breiden tot maximaal vijf apparaten, waaronder jouw smart tv.

Wat is het verschil tussen internet, wifi, 4G & breedband?

Het internet is datgene waartoe je toegang krijgt via Google (of een andere zoekmachine), de sites die je bezoekt, de gegevens die je leest en de afbeeldingen die je bekijkt. WiFi wordt geleverd door een draadloos netwerk waarmee een pc, laptop, mobiele telefoon of tablet via een router verbinding maakt met het internet, zonder dat een fysieke bekabelde verbinding nodig is. Dit wordt soms ook draadloze internettoegang genoemd. 4G (ook 3G en 5G) zijn signalen die in de lucht rondzweven, opgewekt door een zendmast. Jouw mobiele toestel pikt het gsm-signaal op en gebruikt het om toegang te krijgen tot het internet. Dit wordt ook wel mobiel internet of mobiele breedband genoemd. Breedband is de hard-wired kabelvoorziening die data naar jouw huis brengt. Zodra die kabel eindigt, in jouw router, wordt het vervolgens verspreid met behulp van WiFi via antennes en hier kan je een wifi versterker voor de camper mee gebruiken.

Internet voor campers met een MiFi-toestel

Een MiFi is een draagbaar, draadloos toestel op batterijen dat 3G, 4G of 5G mobiele telefoonnetwerken aanboort met behulp van een SIM-kaart, om een mini WiFi-hotspot te creëren. Het heeft geen scherm en kan niet bellen of gebeld worden – het is puur bedoeld om een inkomend 4G-signaal te verspreiden. De MiFi heeft een ingebouwde batterij en gaat meestal zo’n 6-8 uur mee zonder te worden opgeladen, waardoor hij ideaal is om mee te nemen of op te laden terwijl je aan het rijden bent. Een MiFi-toestel kan ook worden uitgerust met een optionele Wi-Fi kit met dakantenne om de kwaliteit van het 4G-signaal te verbeteren, zoals een wifi versterker voor in de camper. Het compacte camper MiFi-toestel duwt het 4G-signaal dan naar buiten als een router, waardoor jouw camper een wifi-hotspot wordt waar een aantal apparaten toegang hebben tot het internet. Je kunt de MiFi ook gebruiken om een hotspot te genereren als je op pad bent en zo de Mifi als wifi versterker gebruiken in de camper.