Devolo wifi versterker

Als je problemen hebt met een slechte WiFi-verbinding in bepaalde delen van je huis, kan een WiFi versterker zoals de Devolo variant een handig apparaat zijn om je verbinding te verbeteren. De Devolo WiFi versterker is een apparaat dat je helpt om een betere WiFi-verbinding te krijgen in delen van je huis waar de verbinding normaal gesproken slecht is. Dit kan vooral handig zijn als je een groot huis hebt of als je bepaalde muren of objecten hebt die de WiFi-verbinding blokkeren. In dit artikel lees je meer over het merk Devolo en de wifi versterkers die ze aanbieden.

Hoe werkt de Devolo Wifi versterker?

Met de Devolo WiFi versterker kun je een bestaande WiFi-verbinding versterken door een tweede access point te creëren. Dit access point is verbonden met je router via een Ethernet-kabel en zendt het WiFi-signaal uit, wat betekent dat je een betere verbinding krijgt in delen van je huis die verder van de router zijn. De Devolo WiFi versterker kan de WiFi-verbinding versterken tot wel 500 meter, afhankelijk van het model en de omgeving.

devolo wifi versterker

Het merk Devolo

Devolo richt zich op slimme connectiviteit. Het bedrijf is in 2002 opgericht en momenteel vertegenwoordigd in 19 landen. Ze willen consumenten en bedrijven inspireren om het digitale tijdperk te omarmen. De netwerkoplossingen voor thuis voorzien elke hoek in huis van snel internet en perfect mesh Wifi. En dit allemaal via het bestaande elektriciteitsnet. In de professionele sector zorgt Devolo voor een totstandkoming van een verbonden internet of things. 

Devolo modellen

Er zijn verschillende modellen van de Devolo WiFi versterker beschikbaar, afhankelijk van hoe groot je huis is en hoe sterk de verbinding moet zijn. Sommige modellen zijn ook uitgerust met extra functies zoals gastennetwerken, ouderlijk toezicht en de mogelijkheid om verschillende netwerken te creëren voor verschillende apparaten. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een apart gastennetwerk wilt creëren voor bezoekers of als je wilt bepalen welke apparaten toegang hebben tot het internet.

Installeren en aansluiten Devolo WIFI versterker

Het installeren en aansluiten van een Devolo WiFi versterker is gemakkelijk. Je hoeft alleen maar de versterker te verbinden met je router via een Ethernet-kabel en vervolgens de versterker aan te zetten. Daarna kun je de versterker gebruiken om een extra WiFi-netwerk te creëren en zo een betere verbinding te krijgen in delen van je huis waar de verbinding normaal gesproken slecht is. De Devolo WiFi versterker werkt met alle gangbare routers en is compatibel met alle WiFi-apparaten, wat betekent dat je geen nieuwe apparatuur hoeft te kopen om van de versterker gebruik te maken. Kortom, het apparaat kan je in een handomdraai aansluiten en werkt erg gebruiksvriendelijk. 

Devolo WIFI versterker kopen

Al met al is de Devolo WiFi versterker een handig apparaat voor iedereen die problemen heeft met een slechte WiFi-verbinding in bepaalde delen van het huis. Het is gemakkelijk te installeren en te gebruiken en kan een enorm verschil maken in de kwaliteit van je WiFi-verbinding. Bekijk de Devolo Wifi versterker bij een van de volgende webshops:

  1. Bol.com
  2. Coolblue
  3. Amazon
wifi versterker devolo

Handleiding Devolo Wifi versterker

Bij elke Devolo wifi versterker zit een uitgebreide handleiding. Hierin kan je lezen hoe je:

  • De wifi versterker kunt aansluiten en installeren
  • Hoe je de wifi versterker kunt resetten. Soms is het nodig om een reset uit te voeren
  • Wat je moet doen als het huisje knippert. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het huisje knippert. Je vind een mooi overzicht van oplossingen. 
  • De versterker kunt koppelen aan jouw gewenste apparaten. Het koppelen werkt ook erg simpel maar je moet dit wel even een keer gedaan hebben om het te snappen. 
  • Wat je kan doen als de Devolo wifi versterker niet werkt. Er zijn een aantal oplossingen die je kunt nagaan als het apparaat niet werkt.

Kortom een uitgebreide handleiding waarin je antwoord kunt krijgen op al je vragen. Heb je voor nu nog vragen over Devolo, hun wifi versterkers of algemene vragen over WIFI? Mail dan naar info@wifiversterker-info.nl.