Wifi versterker laptop

Met een wifi versterker heb je op meerdere plekken beter internet op jouw laptop. Zo komt het in veel huishoudens voor dat er op zolder slechter bereik is in vergelijking met de woonkamer. In dit artikel kom jij erachter waardoor dit komt en geven we advies over welke wifi versterker we aanraden om de verbinding met jouw laptop te versterken. 

Wanneer een wifi versterker nodig voor jouw laptop?

Een wifi versterker voor jouw laptop kan je gebruiken als:

  • Je veel dikke muren in huis hebt 
  • Je veel radiatoren hebt staan
  • Je huis is gebouwd middels veel grote stalen balken
  • Jouw huis een grote oppervlakte hebt
  • Je 2 of meer verdiepingen hebt 

Hierdoor zal het signaal gedempt worden. Met een laptop wifi versterker los je dit probleem eenvoudig en snel op. Zodoende kan je weer op snelheid video’s kijken, gamen of thuis werken. 

wifi versterker laptop

Laptop wifi versterker aansluiten

Een wifi versterker voor jouw laptop kan worden aangesloten op drie manieren.

  1. Via een internetkabel. Dit werkt het beste. Wel ben je dan afhankelijk van de lengte van het snoer.
  2. Via het stopcontact. Dit is de makkelijkste optie. Wel is het vereist een stopcontact naast jouw modem te hebben. Ook heb je een stopcontact nodig op de plek waar je een tweede wifi punt wil maken. 
  3. Via een set van mesh boosters / wifi boosters. Dit is ook een goede optie maar vaak duurder. Deze kan je op diverse plekken in het huis in het stopcontact doen en verbinden met elkaar middels een gebruiksvriendelijke app. Zo heb je door heel het huis beter internet. 

Voordelen wifi versterker laptop 

De voordelen van een laptop wifi versterker zijn duidelijk. Door het hele huis heb je sneller internet. 

Alternatieven?

Zijn er alternatieven voor een laptop wifi versterker? Kijk eerst eens hoeveel apparaten er verbonden zijn met de wifi verbinding. Kan je dit aantal verlagen? Staat de router op de goede plek? Zet deze hoog en vrij neer voor het best mogelijke bereik. Andere optie is het wijzigen van het wifi kanaal. Deze staat ingesteld op kanaal 6. Op een ander kanaal kan deze beter werken. Andere tip die we willen meegeven is het testen van de internet snelheid. Zo weet jij welke internetsnelheid je op dit moment hebt. Vervolgens kan je de diverse abonnementen vergelijken. Nu kan je een abbo kiezen die beter bij jouw situatie past. Zo kan je betere keuzes maken voor de laptop wifi versterker.

Wifi versterker kopen

Een wifi versterker om de internet snelheid van jouw laptop te versterken kan je kopen op:

We raden aan de prijzen te vergelijken op deze webshops. Er zitten vaak grote verschillen tussen deze tech reuzen. 

laptop wifi versterker

USB Wifi adapter in laptop

Soms werkt de wifi adapter in een laptop niet meer naar behoren. In dat geval kan er ook gebruik worden gemaakt van een usb wifi adapter.

Meer weten?

Wil je meer weten over wifi versterkers of tips over de internetsnelheid op jouw laptop te verhogen? Mail dan naar info@wifiversterker-info.nl